De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

NSA spionagecentrum geïnstalleerd op dak Amerikaanse ambassade in Warschau?

Meer dan 70 VS Amerikaanse ambassades over de hele wereld verbergen Speciale Collectie Service (SCS) elektronische waarnemingscentra, met inbegrip van de Amerikaanse ambassade in Warschau, beweert een Britse onderzoeksjournalist.

De elektronische controle centra, schrijft journalist Duncan Campbell op zijn website, zijn duidelijk door schuurachtige structuren op de daken van de Ambassade gebouwen, zoals gezien kan worden in de foto hierboven.

De installaties zijn naar verluidt deel van een hoogst geclassificeerd gezamenlijk VS Central Intelligence Agency/National Security Agency (NSA) programma belast met het invoegen van afluisterapparatuur om buitenlandse regeringen en communicatie centra te bespioneren door de Amerikaanse geheime diensten, zoals getoond door documenten uitgebracht door klokkenluider Edward Snowden in wat is uitgegroeid tot een schandaal dat de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en regeringen in Berlijn Parijs en elders heeft beschadigd.

De beschuldigingen dat de installaties op het dak van de ambassade in Warschau, Berlijn, Brussel, Stockholm en vele andere locaties haalde de voorpagina van het Duitse tijdschrift Der Spiegel deze week.

Naar aanleiding van onthullingen, dat voor maar dan tien jaar de mobiele telefoon van de Duitse kanselier Angela Merkel werd afgetapt door de Amerikaanse inlichtingendienst, zei Polen’s digitalisering minister Michal Boni vorige week dat “als het is waar dat top overheidsfunctionarissen uit verschillende landen onder toezicht zijn geweest, het een wereldwijd schandaal zou zijn,” toevoegend, echter, dat hij zich er niet bewust van was dat gesprekken tussen premier Donald Tusk en Merkel via mobiele telefoons had plaatsgevonden.

Minister Boni voegde echter toe dat “deze gesprekken altijd plaatsvinden op een manier waar de veiligheid gegarandeerd kan worden”.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl