De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

NSA schandaal – vriendelijk afluisteren?

Openbaringen dat de NSA bondskanselier Angela Merkel’s mobiele telefoongesprekken heeft afgetapt heeft vragen van vertrouwen opgeworpen in Europese politieke kringen.

Een schaduw veroorzakend over EU-top van vorige week, door het nieuws dat de NSA de Duitse kanselier bespioneerd verschoof sterk de geplande agenda naar zaken van vertrouwen in de betrekkingen van Europa met zijn Amerikaanse partner en bondgenoot.

De voorzitter van het Europees Parlement Martin Shultz stelde zelfs een retorische vraag: als we aan de tafel gaan zitten met het besef dat onze partner al alles over onze plannen weet, hoe kunnen we hen dan vertrouwen?

“Kunt u zich voorstellen dat een Europese geheime dienst de president van de Verenigde Staten afluistert? En als dat waar zou zijn, zou ik echt geïnteresseerd zijn in de reactie van de VS ambtenaren,” zei hij.

Hoofd van de Poolse diplomatie Radosław Sikorski vestigde de aandacht op de harde feit, dat elektronische bewaking onderdeel is van standaard inlichtingen activiteit en daarom doeltreffende beschermingsmaatregelen vereist.

“Het is een constante strijd tussen onze technologie en vordert oplossingen van diegenen die geïnteresseerd zijn in het afluisteren op ons,” merkte de minister van buitenlandse zaken, toevoegend “er is niet een enkele week zonder pogingen in te breken in de communicatiekanalen van de Poolse regering.”

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl