De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Premier Tusk feliciteert Merkel met opeenvolgende overwinning

Minister president Donald Tusk feliciteerde Angela Merkel, op maandag, nadat de Duitse bondskanselier een historische derde termijn in de Bondsdag won.

“Ik voeg me bij de felicitaties aan [bondskanselier Merkel], omdat het resultaat [voor CDU/CSU] indrukwekkend is gegeven deze moeilijke tijden,” vertelde Donald Tusk de journalisten tijdens een persconferentie in Gdynia.

“Ik ben blij, omdat de CDU een bewezen partner is voor het Burger Platform, en de regeringen goed hebben samengewerkt door de jaren heen, alsmede ten behoeve van Polen,” voegde Tusk toe.

Angela Merkel’s conservatieve CDU/CSU partij won rond de 41,5% van de stemmen, maar niet genoeg om de absolute meerderheid te krijgen. De voormalige coalitiepartners, de liberale FDP partij, faalden het Parlement te halen, en laat opties open voor Merkel bij de vorming van een nieuwe regering.

Er wordt gedacht dat Merkel zal proberen een grote coalitie te vormen met de linkse SPD, die 26 procent in de Duitse verkiezingen kreeg.

Het resultaat voor Merkel’s CDU is de beste sinds de hereniging van Duitsland in 1990. De SPD kreeg 25,7% van de stemmen, een winst van 2.7 percenten sinds de laatste opiniepeiling.

Ondertussen kreeg de liberale FDP 4,8 procent, niet genoeg om zetels te winnen in het Parlement. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het naoorlogse Duitsland zal de partij niet in de Bondsdag worden vertegenwoordigd. (jb)

Source: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl