De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Gif vaten gedumpt

Milieudeskundigen zijn momenteel in het bezit van een groot aantal gif bevattende vaten nadat zij op maandag in het zuiden van Polen door onbekende daders werden achtergelaten.

Volgens verslagen in Gazeta Wyborcza, werden ongeveer 120 vaten gevuld met “gevaarlijke stoffen” ontdekt in de zuidelijke stad Czechowice-Dziedzice – sommigen van hen open. Politie woordvoerster Elwira Jurasz verzekerde het publiek echter dat er geen vervuiling was.

Men is van mening dat een aantal verschillende gif stoffen, met inbegrip van olie, oude verf, gebruikte wasmiddelen en poetsdoeken in de vaten opgeslagen waren. “Op maandag op ongeveer drie uur in de ochtend ontvingen brandweerlieden bericht van een gemorst materiaal op een van de straten in de stad,” zegt Patrycja Pokrzywa van de Bielski brandweer. “Terwijl ze bezig waren met het probleem, bleek dat een stroom olie lekte van de plek waar ze gedumpt waren.”

De verwijdering en vernietiging van de stoffen zal plaatsvinden in het nabijgelegen dorp Bestwina en onder het toeziend oog van een lokaal gevaarlijke afvalstoffen verwerkingsbedrijf. Ondertussen onderzoeken de autoriteiten de zaak en de dader zal, wanneer gevonden gestraft worden met maximaal vijf jaar gevangenisstraf.

Bron: New Poland Express (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl