De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Vonnis priester vernietigd

Podkarpackie – Het vonnis tegen Stanisław K. een priester beschuldigd van het kwellen van een 13 jarige jongen vervolgens zelfmoord pleegde, werd deze week teruggestuurd voor een herzieningsproces in Krosno’s regionale rechtbank. De oorspronkelijke uitspraak, die door alle betrokken partijen werd aangevochten, werd vanwege een gebrek aan psychiatrische en seksuologisch verslagen over de priester als ongeldig beschouwd.

Stanisław K. is beschuldigd een misdienaar genaamd Bartek zover op te drijven dat hij zelfmoord pleegde, hem beschuldigd van het stelen van PLN 450 en andere kleine objecten uit de sacristie. In de afscheidsbrief die Bartek schreef, stond “ik moest het doen, omdat hij [de priester] zei dat ik hem bestolen had, maar ik zweer voor God, dat ik het niet gedaan heb.”

Stanisław K. werd ook beschuldigd van andere strafbare feiten, waaronder dat hij, “kleine meisjes bij hun achterwerk greep en zijn handen op hun blouses legde. Hij beval hen lipgloss te verwijderen of veegde het zelf af met zijn vingers of de lippen. Hij probeerde jonge jongens genitaliën aan te raken.”

De priester heeft consequent alle aanklachten ontkend en zijn advocaten willen dat het schuldig vonnis vernietigd wordt. Oorspronkelijk werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en vijf jaar voorwaardelijk. Ondertussen willen de ouders van de betrokken kinderen dat hij gevangen wordt gezet, gedurende ten minste twee en een half jaar.

Bron: New Poland Express (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl