De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Tunnel tweede metrolijn Warschau kruist Wisła

Een tunnelboormachine (TBM) heeft de eerste tunnel onder de Wisła rivier in Warschau in Warschau’s broodnodige tweede metrolijn voltooid.

metrolijn

Warschau metro plan – auteur Jurij

De TBM, die de naam Krystyna (Christine)heeft, heeft geboord door een stuk van 600-meter die tussen 7 en 8 meter onder de rivierbedding doorloopt.

De tunnel verbindt een paar nieuwe bezienswaardigheden van Warschau, het Copernicus Science Centre op de linkeroever, en het nationale stadion aan de rechteroever.

Een tweede tunnel van de metrolijn die twee haltes verbindt, wordt geboord door een andere TBM, en is gepland om volgende maand met het graven onder de Wisła te beginnen.

“Op dit moment is de TBM ongeveer 200 meter van de Wisla” vertelde stad woordvoerder Bartosz Milczaryk aan het Poolse persagentschap (PAP).

Het centrale deel van de nieuwe metrolijn is gepland zeven stations te hebben, en loopt van Oost naar west (in aanvulling op de reeds bestaande lijn van Warschau, die van Noord naar Zuid loopt op de westelijke oever van de Wisła).

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de nieuwe sectie tegen oktober dit jaar zou worden afgewerkt. Echter, de streefdatum is nu uitgesteld tot 30 september 2014.

De volledige kosten van de investering bedragen 4.17 miljard zloty (995 miljoen euro).

Het plan in breedbeeld formaat

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl