De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse journalist gearresteerd in Egypte

De Poolse journalist en documentairemaker Marcin Mamoń is in Alexandrië, Egypte’s tweede grootste stad gearresteerd, samen met zijn tolk.

De journalist werd ’s nachts op straat gearresteerd in de kuststad en meegenomen, samen met tolk Przemyslaw Szewczyk, naar een lokale politiebureau waar hij zegt dat hij geboeid werd en ingesloten.

Marcin Mamoń, regisseur van de 2011 Długi marsz 70 lat później (lange mars 70 jaar later) slaagde erin om een tekst bericht te sturen naar het Poolse lid van het Europees Parlement (MEP) Bogusław Sonik, om hem te informeren over zijn arrestatie.

“We zitten in een cel, geboeid” schreef Mamoń.

Europarlementariër Sonik vertelde de Poolse Radio dat de journalist al voor enige tijd in Egypte was geweest, en het plan had om dinsdag naar Polen terug te keren.

De Europarlementariër voegde toe dat hij niet weet of Marcin Mamoń, die gespecialiseerd is in het maken van films in moeilijke plaatsen over de gehele wereld, geaccrediteerd is om als journalist in Egypte te werken, waar een militaire staatsgreep de Moslimbroederschap president Mursi in begin juli verdreven heeft.

Bron: IAR/TVP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl