De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Geüniformeerde diensten verdedigen hun privileges

Polen’s politieagenten, brandweerlieden, grens- en gevangenis bewakers organiseerden een gezamenlijke protestactie in verdediging van een aantal van de arbeidsrecht privileges, die van hen worden weggenomen in de geplande regulering wijzigingen.

De regering is van plan om het ziekengeld voor geüniformeerde diensten te verlagen van 100 procent naar 80 procent van hun salaris. De voorgestelde wijzigingen, echter, laten de 100 procent ziekengeld betaling in geval van arbeidsgerelateerde verwondingen en ziekten onaangetast.

De viceminister van binnenlandse zaken Marcin Jabłoński zei, dat de demonstranten fr regering geen reden gaven dat ze de gedachten over de kwestie zouden kunnen veranderen. Hij voegde eraan toe dat de veranderingen noodzakelijk zijn om het werk absenteïsme onder deze diensten te verminderen en dus de veiligheid van Polen te verhogen.

Grzegorz Nems, hoofd van de politieofficieren vakbond zei dat de voorgestelde wijzigingen een poging zijn om naar bezuinigingen op de begroting te zoeken ten kosten van de privileges van geüniformeerde diensten. “Als het Parlement deze wetgeving aanneemt, vinden officieren zich slechter af dan andere beroepsgroepen. Kwesties zoals betaald overwerk, nachtdienst equivalenten of vrije dagen werk blijft onopgelost,” zei de heer Nems.

Bron: Wasaw business Journal (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl