De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Drie medailles voor Polen in Moskou

Poolse atleten namen drie medailles mee naar huis – één gouden en twee zilveren – in een bescheiden vertoning op de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou die het team op de elfde plaats zette in de medaille tabel.

Pawel Fajdek won goud in het kogelslingeren en Anita Włodarczyk en Piotr Malachowski wonen beiden een zilveren medaille in het respectievelijke kogelslingeren en discus werpen op de spelen die op zondag eindigde.

Hoop op succes voor kogelstoter Tomasz Majewski – gouden medaillewinnaar op de Londen 2012 Olympische spelen – vervaagde omdat hij nog niet totaal hersteld was van de elleboog operatie eerder dit jaar en alleen zesde werd in de competitie.

Rusland stond aan top in de medaille tabel met zeven gouden, vier zilveren en zes bronzen medailles, met de Verenigde Staten op de tweede plaats, Jamaica derde en Kenia in vierde.

In de laatste kampioenschappen, in Daegu, Zuid-Korea in 2011, stond Polen ook 11e in de medaille tabel, samen met Brazilië, Botswana, Nieuw-Zeeland, Granada en Japan.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl