De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse journalist ontvoerd voor losgeld?

Een getuige van de ontvoering van een Poolse fotojournalist in Syrië, zegt dat de in gijzeling neming waarschijnlijk een poging is om geld af te persen via een willekeurige betaling.

“Dit incident is gerelateerd aan geld,” vertelde Mohamed al-Chalid de krant Gazeta Wyborcza, nadat Marcin Suder, die werken voor de Studio Melon photo agency gevestigd in de Poolse hoofdstad gegijzeld werd door e gewapende islamitische militanten in de door rebellen bezette stad Saraqeb, in de Idlib provincie.

Suder – bekend als vrijwilliger voor de meest gevaarlijke banen in de brandhaarden in de wereld, was in het kantoor van een oppositiegroep, toen gewapende mannen het gebouw overvielen, geld en computers stalen en de fotograaf ontvoerde.

“Ze hebben alles gestolen: laptops, mobiele telefoons, camcorders, camera’s, contant geld,” zegt Mohamed al-Chalid, die op het oppositie rebellen kantoor was op het moment van de ontvoering.

Volgens de VN, heeft de burgeroorlog in Syrië tussen een variëteit aan seculiere en religieuze groeperingen tegen het regime van President Bashar al-Assad ongeveer 100.000 mensen gedood, en gezorgd voor 2 miljoen ontheemde vluchtelingen.

Volgens het Comité tot Bescherming van Journalisten is Syrië momenteel de meest gevaarlijke plek in de wereld voor journalisten om te werken.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl