De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kraków organiseert Wereld Jongeren Dagen in 2016

Paus Francis heeft aangekondigd dat de Wereld Jongeren Dagen in 2016 in Kraków, Polen georganiseerd zal worden.

De paus bracht het nieuws op zondag voor een menigte van ongeveer 3 miljoen gelovigen tijdens de slotceremonie op de Wereld Jongeren Dagen van dit jaar in Rio de Janeiro, Brazilië.

“Beste jonge vrienden, we hebben een afspraak in Kraków, Polen voor de volgende Wereld Jongeren Dagen in 2016,” verklaarde hij tijdens een extatisch applaus op Rio’s Copacabana strand, als aangehaald door het Poolse Persagentschap (PAP).

De vreugde registrerend van de jonge Polen, na het horen van het nieuws.

Wijlen Paus Johannes Paulus II diende als aartsbisschop van Kraków, en zijn voormalige secretaris, kardinaal Stanisław Dziwisz – de huidige aartsbisschop van Kraków -was onder de eersten om het nieuws te verwelkomen.

“We uitten onze dankbaarheid aan de heilige vader voor deze beslissing,” merkte hij op in een verklaring uitgebracht door het persbureau AFP.

“We kijken met grote anticipatie en vreugde uit naar uw komst en de komst van zo veel van onze jonge vrienden.”

Ondertussen, vertelde Joanna Trzaska-Wieczorek, een woordvoerder van president Bronisław Komorowski, de Poolse Radio van de vreugde van de president toen hij het nieuws hoorde.

“President Bronisław Komorowski nodigde de heilige vader Francis persoonlijk naar Polen uit na zijn inaugurele mis, dus het was met grote vreugde dat hij het feit begroet heeft dat dit bezoek in 2016 zal gebeuren,” zei ze.

Wereld Jongeren Dagen is sinds 1984 een officieel evenement van de rooms-katholieke kerk, in het leven geroepen door Paus Johannes Paulus II en wordt om de drie jaar gehouden.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl