De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Stormen beuken op Polen maar buren de dupe

Honderden eigendommen werden beschadigd nadat stormen, op donderdag, doorgedrongen het oosten van Polen, maar Duitsland en de Tsjechische Republiek blijven de last van overstromingen dragen.

Regen en hagel veroorzaakte ravage in de oostelijke regio Lublin, met honderden hectaren landbouwgrond die overspoeld raakten en brandweerlieden opgeroepen om water uit kelders te pompen.

De stad van Biała Podlaska en zijn omgeving werden vooral erg getroffen, een benzinestation in het dorp Lachowa Duza raakte overstroomd.

In de centrale regio van Mazovië werd de stad Mława de gisteravond hevig getroffen, toen een hevige storm een breuk in de oevers van de kleine rivier Seracz veroorzaakte.

Veel straten raakten overstroomd, en brandweerlieden werden opgeroepen om in actie te komen bij honderd afzonderlijke incidenten, waarbij voornamelijk kelders en begane grond vloeren van huizen getroffen waren.

Ondertussen gingen schoon operaties in andere gebieden van Polen door. In de stad van Gubin, nabij de Duitse grens, was er een pauze in het slechte weer, nadat de straten overstroomd waren.

Duitsland overspoeld maar Dresden ontsnapt aan overstromingen

Het historische centrum van Dresden in noordoost Duitsland slaagde erin aan de overstromingen te ontsnappen, dankzij overstromingsbarrières die na overstromingen in 2002 geïnstalleerd werden.

Echter, tientallen dorpen in de omgeving langs de rivier de Elbe raakten overstroomd.

Er is grote bezorgdheid over Bitterfeld-Wolfen, een belangrijk centrum voor de Duitse chemische industrie in de Saksen-Anhalt regio, waar twee meren in gevaar zijn vanwege de kans op het doorbreken van hun oevers.

Al met al zijn meer dan 25.000 mensen in Duitsland in de afgelopen paar dagen geëvacueerd.

In de Tsjechische Republiek, is de rivier Vltava gestopt met het stijgen, maar de tol is zwaar geweest met ten minste 20.000 mensen die geëvacueerd werden sinds het begin van de stortregens.

Bron: IAR/ Deutsche Welle

The News.pl (English)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl