De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Frankrijk en Polen beloven nauwere samenwerking op defensiegebied

“We willen dat Frankrijk en Polen gezamenlijke defensie van Europa gaan vormen,” zei president François Hollande nadat hij Polen’s president, Bronisław Komorowski had begroet aan het begin van een tweedaags staatsbezoek.

Aankondigend een “strategisch partnerschap” tussen Polen en Frankrijk, zwoer president Hollande dinsdag in Parijs, versterkte samenwerking tussen de twee landen, zowel politiek als economisch.

Poolse en Franse ministers van defensie voeren ook gesprekken, ondertekenend een “intentieverklaring” op nauwere samenwerking in de defensiesector, voegde Hollande toe.

De Franse president’s opmerkingen komen nadat de premiers van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije, samen met president Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Warschau in maart bijeenkwamen en tekenden voor de oprichting van een gezamenlijke EU-gevechtsgroep van 3000 soldaten, die in 2016 operationeel moet zijn.

De strijdkracht zal worden ingezet voor missies voor vredeshandhaving en crisisbeheersing.

“De Weimar driehoek [in 1991 opgericht door Polen, Duitsland en Frankrijk] kan een belangrijke rol spelen in het bouwen van aanvaarding voor de visie van een gemeenschappelijke Europees defensiesysteem,” zei president Bronisław Komorowski tijdens een gezamenlijke persconferentie vandaag.

Komorowski zei dat Polen “groot belang hecht aan samenwerking op het gebied van veiligheid en defensie” toevoegend dat Frankrijk een vitale rol in Polen kan spelen bij de modernisering van de strijdkrachten.

Bron: PAP

The News.pl (English)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl