De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen herhaalt verzet tegen voorstel VN internet wetgeving

Internet kaart

Het internet in kaart: foto Wikipedia

Polen heeft op een 12-daagse internationale conferentie in Dubai herhaald dat het de nieuwe VN verordeningen op de internet regelgeving niet zal steunen.

Michal Boni, de Poolse minister van administratie en digitalisering zei “de Poolse regering ondersteunt geen wijzigingen van de International Telecommunicatie verordeningen (ITR), die tot een beperking van de vrijheid en openheid op het Internet kunnen leiden,” tijdens een vergadering van de Poolse afgevaardigden voorafgaande aan de Wereldconferentie over internationale telecommunicatie (WCIT), die begint op 14 December in de Verenigde Arabische Emiraten.

De conferentie achter gesloten deuren – zal oproepen horen uit Rusland, onder andere, die voor zijn dat het VN-orgaan de bestuurlijke taken overneemt van de California gebaseerde Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, een non-profit organisatie die toezicht houdt op de internet domeinnamen.

Maar Polen is een van de landen die hebben verklaard dat zij het plan niet zullen tekenen.

“Polen steunt de uitbreiding van het ITU mandaat over kwesties in verband met beheer van Internet niet,” zei Minister Boni.

Bron: PAP

Bron: The News.pl (English)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl