De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe EU rokers richtlijn zal snijden in eigen belastingvorderingen tabaksindustrie

EU richtlijnen voor veranderingen in sigarettenpakjes en verkoop zal de schatkist van het Poolse ministerie van Financiën raken, zegt de Poolse Nationale Vereniging van tabaksproducenten.

“Deze veranderingen zullen [inkomsten binnenkomend bij] de Poolse begroting sterk verminderen”, zegt Magdalena Włodarczyk, directeur van de Nationale Vereniging van tabaksproducenten.

Volgens een eerder deze maand uitgelekt ontwerp aan de Duitse media, geschreven door de Europese Commissie, zullen de nieuwe richtlijnen gestandaardiseerde sigaretten verpakking vereisen, een verbod op slanke, gekleurde en menthol sigaretten en een toename van de grootte van de gezondheidswaarschuwingen op de pakjes.

“Bijna acht procent van de totale begrotingsinkomsten is afkomstig van tabaksproducten,” zegt Magdalena Wlodarczyk.

“De voorgestelde wijzigingen zullen aanzienlijk de namaak van deze producten vergemakkelijken, wat zal leiden tot een aanzienlijke groei in de ‘zwarte economie'”, vertelde ze de Poolse Radio.

Ze voegde eraan toe dat “Polen is Europa’s grootste fabrikant van tabaksproducten met 500.000 mensen die in die industrie werkzaam zijn”.

Polen’s ministerie van Financiën is het er echter niet mee eens, dat de voorstellen slecht voor Polen zullen zijn.

“Dit zal het aantal mensen die verslaafd zijn aan tabak verminderen en de gezondheid van de bevolking verbeteren”, zegt ministerie woordvoerster Wiesława Druszcz.

Bron: The News.pl (English)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl