De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Euro 2012 harkt het binnen

Rapporten van deze week verklaren, dat tijdens het recente Euro 2012 voetbaltoernooi, buitenlandse toeristen ongeveer PLN 1 miljard besteed hebben tijdens hun bezoek aan het land.

Met schattingen van het Ministerie van Sport en Toerisme zittend op PLN 800 mln voor de competitie, is het werkelijke cijfer in het land in feite PLN 200 mln meer dan verwacht, zo meldt TVN24.

“Volgens officiële gegevens die gepubliceerd zijn op het einde van juli, bleken de uitgaven van buitenlandse toeristen in Polen gedurende Euro 2012 veel hoger te zijn dan de eerste voorspellingen in het rapport,” beweert het ministerie van Sport en Toerisme in een officiële verklaring. “Dit betekent dat de invloed van de euro hoger zal zijn dan we dachten.”

De gegevens verklaren dat, uitgesplitst, elke bezoeker gemiddeld PLN 1541 besteedde tijdens hun verblijf, met dagelijkse uitgaven uit te werken rond PLN 243 per persoon. Rekening houdend met zaken als huisvesting, reis- en verzekeringen, wordt geschat dat elke persoon in totaal PLN 2654 uitgaf.

Toch zal het land niet alleen financieel voordeel hebben. “Het is uiterst belangrijk om Polen’s imago te helpen romoten op internationaal niveau”, zegt Mikolaj Piotrowski, Public Relations Director van PL.2012.

Bron: New Poland Express (English)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl